Informaţii PDF Imprimare Email

Ce inseamnă HIFU

HIFU înseamnă procedura de ultrasonografie de înaltă intensitate focalizată (high intensity focused ultrasound) și reprezintă o modalitate de a distruge prin căldură aplicată local țesuturile prostatice canceroase. În funcție de nivelul de energie utilizat se pot atinge temperaturi de până la 70-90° Celsius, în pulsuri de câte 3 secunde), suficient pentru arderea țesutului canceros, fără afectarea tesuturilor adiacente. O procedură durează în medie 2-3 ore și este repetabilă, la nevoie, odată la 6 luni.

 
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Noutăţi

În cadrul programului de dezvoltare a proiectului HIFU în România, la DTL Medical a început producţia de apă degazeificată. Acest tip de apă este esenţial în tratamentul HIFU, fiind singurul tip de apă care permite atât răcirea ţesuturilor maligne distruse în cadrul procedurii, transmiterea conului de focalizare a ultrasunetelor cât şi vizualizarea în timp real a glandei. Această premieră asigură reducerea substanţială a perioadei de programare a pacienţilor din România şi Bulgaria. In zilele de 5 si 6 februarie 2010, la Spitalul Sf. Maria, s-au efectuat nu mai puțin de 4 proceduri HIFU. Intervențiile au fost efectuate de către Conf. Dr. Valentin Ambert cu suportul specialiștilor de aplicație Victor Griffin și dr. Aurel Iovițu.
Vă informăm, pe de altă parte, că începând cu luna aprilie toate intervențiile HIFU din București vor avea loc în cea mai modernă sală de operații pentru intervenții urologice ne-invazive din România, pusă la dispoziția specialiștilor noștri de către spitalul Sf. Maria București.

Ultima actualizare (Vineri, 03 Septembrie 2010 00:58)