Noutăţi PDF Imprimare Email

În cadrul programului de dezvoltare a proiectului HIFU în România, la DTL Medical a început producţia de apă degazeificată. Acest tip de apă este esenţial în tratamentul HIFU, fiind singurul tip de apă care permite atât răcirea ţesuturilor maligne distruse în cadrul procedurii, transmiterea conului de focalizare a ultrasunetelor cât şi vizualizarea în timp real a glandei. Această premieră asigură reducerea substanţială a perioadei de programare a pacienţilor din România şi Bulgaria. In zilele de 5 si 6 februarie 2010, la Spitalul Sf. Maria, s-au efectuat nu mai puțin de 4 proceduri HIFU. Intervențiile au fost efectuate de către Conf. Dr. Valentin Ambert cu suportul specialiștilor de aplicație Victor Griffin și dr. Aurel Iovițu.
Vă informăm, pe de altă parte, că începând cu luna aprilie toate intervențiile HIFU din București vor avea loc în cea mai modernă sală de operații pentru intervenții urologice ne-invazive din România, pusă la dispoziția specialiștilor noștri de către spitalul Sf. Maria București.

 
Informaţii PDF Imprimare Email

Ce inseamnă HIFU

HIFU înseamnă procedura de ultrasonografie de înaltă intensitate focalizată (high intensity focused ultrasound) și reprezintă o modalitate de a distruge prin căldură aplicată local țesuturile prostatice canceroase. În funcție de nivelul de energie utilizat se pot atinge temperaturi de până la 70-90° Celsius, în pulsuri de câte 3 secunde), suficient pentru arderea țesutului canceros, fără afectarea tesuturilor adiacente. O procedură durează în medie 2-3 ore și este repetabilă, la nevoie, odată la 6 luni.

 

Română (România)English (United Kingdom)
Home

Incidenţa cancerului de prostată

Statisticile demonstrează că incidența cancerului de prostată a crescut în lume de 2,5 ori în ultimii 20 de ani. Drept urmare, mortalitatea datorată acestei afecțiuni a crescut și ea direct proporțional. Informațiile obținute de la Centrul de Statistică Medicală din cadrul Ministerului Sănătății indică faptul că incidența cancerului de prostată a crescut progresiv, ajungând în anul 1996 la valoarea de 14,8 cazuri la 1000 de persoane, față de 8,2 în 1982. În anul 1998, cancerul de prostată se afla pe locul al 6-lea în cadrul afecțiunilor maligne și pe locul 3 între neoplasmele masculine, fiind precedat doar de cancerul pulmonar și cel gastric. Astăzi, cancerul de prostată ocupă locul al doilea. Incidența cancerului de prostată crește exponențial cu vârsta, maximul acestei incidențe observându-se la bărbații cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. În ultima perioadă, statisticile arată că această maladie este diagnosticată din ce în ce mai des și la bărbații mai tineri.

Pentru prima dată, cancerul de prostată poate fi tratat fără intervenţie chirurgicală, fără iradiere, în ambulatoriu, prin noul tratament de tip HIFU. Din opţiunile potenţial curative disponibile în prezent, HIFU este cel mai puţin invaziv.

Ultima actualizare (Marţi, 07 Septembrie 2010 20:47)