Română (România)English (United Kingdom)
Home Category Blog

Example of Category Blog layout (FAQs/General category)

HIFU - terapia pentru cancerul localizat al prostatei

Ultima actualizare (Luni, 06 Septembrie 2010 12:45)

 

Principiile ultrasonografiei focalizate de înaltă intensitate

Ulterior inserției transrectale a sondei HIFU, aceasta transmite către prostată un con de ultrasunete de înaltă frecvență.

Energia pulsatilă este concentrată într-un punct focal de dimensiuni reduse, ceea ce duce la obținerea unor temperaturi de până la 90 grade Celsius și, în consecință, la o distrugere tisulară foarte bine delimitată.

Temperatura scade semnificativ în afara punctului de focalizare, limitând astfel distructia celulară la o zonă lezională bine definită. Ablația întregii prostate este obținută prin crearea de numeroase leziuni HIFU adiacente până când întregul volum 3D al prostatei a fost acoperit, fără a leza însă peretele rectal și capsula glandulară.

Volumul tratamentului este predefinit în faza de planificare iar chirurgul poate compara în timp real, de-a lungul întregii proceduri, volumul planificat față de cel real.

Procedura "HIFU direcționat vizual", efectuată cu Sonablate® 500 de la USHIFU folosește energii curate, neionizante, pentru a reduce în mod semnificativ daunele colaterale tisulare care sunt în mod normal asociate cu radioterapia sau prostatectomia radicală.

Utilizând tehnologia HIFU efectele colaterale, precum impotența și incontinența - comune tehnologiilor concurente - sunt semnificativ reduse, iar calitatea vieții este mult îmbunătățită.

Ultima actualizare (Marţi, 07 Septembrie 2010 22:40)