Română (România)English (United Kingdom)
Home Informaţii pentru medici

Criterii selecţie pacienţi

Sistemul Sonablate® 500 al firmei Focus Surgery combină tehnologia proprie de transducer multi-focal într-o sondă unitară care realizează atât imagistică transrectală cât și terapie ultrasonografică.

Sonablate® 500 foloseşte sistemul de formare a imaginii cu ultrasunete pentru planificarea și monitorizarea tratamentului, precum și procedurile Split-Beam HIFU și Single-Beam HIFU pentru tratamente țintite și neinvazive ale țesuturilor.

Softul HIFU Simu-plan pentru planul de tratament al terapiei permite chirurgului să selecteze mai multe zone de tratament necesare procedurii planificate de medic și controlate de computer.

Siguranţa tratamentului este asigurată atât prin introducerea unui nou cod de culori pentru planificarea stratificată și vizualizare îmbunătățită a prostatei, cât și de sistemul activ de răcire și circulație, împreună cu sistemul HIFU-RIM (Index de măsurare a reflectivităţii) care include sistemul RDM - (măsurarea distanţei față de peretele rectal).

În ceea ce priveşte standardizarea procedurii există un consens privind cele mai bune practici curente pentru terapia HIFU la pacienții de risc moderat, cu cancer de prostată limitat.

Cele patru domenii de consens sunt: selecţia pacienţilor, pregătirea preoperatorie, tehnicile aplicate în timpul tratamentului și managementul postoperator.


Criterii în funcţie de tumoră

Trebuie să existe o dovadă histologică a adenocarcinomului de prostată.

Grad histologic Gleason < 7

PSA < 15

Factori dependenţi de prostată

Volum < 40cc măsurați prin ultrasonografie transrectală.

Distanța maximă perete rectal - margine anterioară în punctul cel mai larg < 4cm.

Absența calcificări confluente de > 1cm3.

Absenta chisturi > 1cm3.

Factori legaţi de contactul balonului umplut cu apă cu mucoasă rectală

Absența în antecedente a unei interventii chirurgicale ano-rectale, (exclusiv hemoroidectomie).
Absență maladie inflamatorie activă la nivelul tractului intestinal în regiunea ano-rectală.
Absență sepsie ano-rectală activă.
Absență alergie la latex.

Factori legaţi de pacient

Pacientul trebuie să fie apt pentru anestezie generală.
Statusul supresiei androgene exogene anterior terapiei să fi fost documentat.

Ultima actualizare (Marţi, 07 Septembrie 2010 20:51)

 

DTL în străinatate

DTL Medical ofera urologilor din Romania si posibilitatea de a asista la sedintele de proctoring efectuate cu ajutorl firmei noastre in cele mai importante clinici de stat si private din Bulgaria.

Procedurile sunt efectuate de catre reputati urologi, cum ar fi dr. Ranghel Starev la Clinica MEDICUS ALPHA din Plovdiv (centrul de referinta pentru tratamente HIFU in Bulgaria) sau dr. Valeri Marianovski (Clinica Urologie, MBAL Pirogov, Sofia)

Ultima actualizare (Luni, 13 Mai 2013 15:10)